به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قنبری غروب شنبه در نشست گزارش دستاوردهای چهل ساله حوزههای علمیه که در مجمتع دارالولایه برگزار شد با اشاره به گفتمان سازی علمی گفت: این گفتمان انقلابی دارای ارزشهایی است که حوزه علمیه آن را دنبال میکند و توسعه میدهد.
وی بیان کرد: یکی از شاخصهای این گفتمان عقلانیت است، عقلانیتی که حوزهها به وسیله آن میراث هزار ساله خود را در قالب مباحث علمی و آکادمیک به ما میآموزند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعه المصطفی با تأکید بر اینکه گفتمان انقلابی و حوزهای ما در فضای بین المللی عقلانی است، افزود: ما هیچ وقت برای اثبات خود دیگران را نفی نکردیم و این را انقلاب و مقام معظم رهبری به ما آموخت.
وی با بیان اینکه تقریب در فضای بین ادیانی و مذاهبی هم شعار حوزه علمیه در فضای بین الملی است هم در عمل آن را نشان داده است، افزود: در فضای تقریب گفتمان ما اعتدالی است، سرفصلهای ما نه تکفیری هستند نه تفریطی و نه افراطی و خود را در جایگاه وسطی قرار دادیم و بر طبق قرآن راه اعتدالی را در پیش گرفتیم.
حجت الاسلام قنبری با اشاره به دستاوردهای جامعه المصطفی گفت: آنچه حوزهها از میراث هزار ساله دارد جامعه المصطفی آنها را بازگوی علمی میکند.
وی با اشاره به اینکه جامعه المصطفی در مراکز مختلف آکادمیک و حوزهای چون یونسکو و نیز در بین کشورهای اسلامی و دانشگاههای آسیا و اقیانوسیه عضویت دارد، گفت: جامعه المصطفی در دانشگاههای مجازی جهان اسلام هم عضو است و تلاش میکند به عنوان یک کنشگر فعال و با قدرت، گفتمان عقلانی، دینی و معتدل را نمایندگی کند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعه المصطفی ابراز کرد: عرصه جهانی یک عرصه تنوع گفتمانی است و برای آن که حرفی برای گفتن داشته باشیم باید گفتمانهای دیگر را هم بشناسیم و یک کنشگر فعال باشیم و امروز گفتمان حوزه و انقلاب در همه جای دنیا شناخته شده است.
وی با بیان اینکه باید به گفتمان قالب تبدیل شویم، افزود: امروز حوزه علمیه باید میراث علمی خود را به مرجعیت عالم برساند و هر آنچه از دین و اسلام ناب در اقصی نقاط عالم وجود دارد بتواند در فضای بین الملل پاسخگو باشد.
تحصیل طلاب از ۱۳۰ ملیت در جامعه المصطفی
حجت الا سلام قنبری بیان کرد: جامعه المصطفی امروز از نقاط مختلف دانش پژوه دارد و علوم اهل بیت(ع) و اسلام ناب با مرکزیت حوزه علمیه قم در حال جهانی شدن است؛ امروز از ۱۳۰ ملیت طلبه داریم و بیش از ۵۰ هزار دانش پژوه در ایران و خارج کشور گفتمان اعتدالی، انقلابی و تعدیلی را نمایندگی میکنند.
وی به توسعه گفتمان فرهنگی، ایرانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم این فرهنگ را توسعه دهیم اولین ابزار آن زبان فارسی است و امروز حوزه علمیه در فضای بین المللی توانسته بیش از ۳۰۰ هزار دانش پژوه طلبه و خانواده آنها را با زبان فارسی آشنا کند.
معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعه المصطفی بیان کرد: در فضای پژوهشی توسعه خوبی در فضای بین المللی داشتیم به عنوان مثال میتوان به جامعه المصطفی با انتشار بیش از هزار و ۷۰۰ عنوان کتاب به ۲۵ زبان دنیا، مجمع جهانی اهل بیت با هزار و ۸۰۰ کتاب به ۵۸ زبان زنده، سازمان فرهنگ ارتباطات با هزار و ۱۰۰ کتاب به ۴۳ زبان مختلف اشاره کرد.
وجود بیش از ۳ هزار طلبه زبان دان
وی مطرح کرد: امروز تشکل عظیمی از طلاب حوزه علمیه درست شده و بیش از ۳ هزار طلبه زبان دان ایرانی داریم که همه اینها در مأموریتهای مختلف مشغول هستند و از عمدهترین فعالیت آنها اداره شبکههای برون مرزی دینی است.
حجت الاسلام قنبری بیان کرد: کرسیهای اسلام شناسی و شیعه شناسی در حوزه دایر شده و کارگاههای دانش افزایی آموزش دین اسلام و دورههای کوتاه مدت از جلوههای حضور حوزویان در خارج از کشور است.
وی تصریح کرد: حضور رسانهای طلاب در فضای خارج از کشور و شبکههای ماهوارهای برون مرزی و نیز رسانههای مکتوب، ارائه خدمات محتوایی به نهادهای دیگر و حضور در فضای مجازی از دیگر فعالیتهای جامعه المصطفی است.
معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعه المصطفی گفت: اگر دشمن از ابزار فضای مجازی برای ورود به عرصههای گفتمانی اسلامی انقلابی استفاده میکند ما نیز از این طریق میتوانیم خود را معرفی نماییم.
وی افزود: ما معتقدیم اگر این کلام نورانی اهل بیت(ع) تبلیغ شود به گوش جهانیان برسد قطعا مورد اقبال قرار خواهد گرفت.
نظر شما